Salade met orzo en saffraan | Showit Blog

Salade met orzo en saffraan

Vegan | Olievrij | Suikervrij | Sojavrij

Voor 2 personen – 30 minuten

Ingrediënten

klein handje peterselie, fijngesneden

75 gram spinazie

6 stukjes zongedroogde tomaten, in reepjes

2 eetlepels plantaardige kwark 

2 eetlepels amandelsnippers

1 witte ui, groot

2 teentjes knoflook

200 gram linzen

150 gram orzo

300 ml groentebouillon

peper (naar smaak)

zout (naar smaak)

1 plukje saffraandraadjes

1 eetlepel sherryazijn

1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Bak de ui in een koekenpan met deksel glazig. Kneus de knoflook en voeg deze toe aan de ui. Voeg de orzo toe aan de pan en bak kort mee. Blijf omscheppen.
  2. Zet het vuur lager.  Voeg de groentebouillon toe en dek de pan af. Kook de orzo in circa 11-15 minuten gaar. Roer af en toe indien nodig.
  3. Laat de linzen uitlekken en voeg deze toe aan de orzo. Breng de orzo goed op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en roer de helft van de spinazie erdoor.
  4. Week de saffraan circa 5 minuten in 2 eetlepels kokend water. Roer de azijn, olijfolie, peper en het zout erdoor.
  5. Rooster de amandelen goudbruin.
  6. Schep voor het serveren de overige spinazie door de orzo en verdeel over de 2 borden.
  7. Leg de zongedroogde tomaten erop, met de kwark en de amandelsnippers. Besprenkel met de saffraansaus.