Orzo kikkererwten soep | Showit Blog

Orzo kikkererwten soep

Vegan | Olievrij | Suikervrij | Sojavrij

Voor 4 personen – 30 minuten

Ingrediënten

½ ui

1 wortel

2-3 tenen knoflook

1 liter groentebouillon

200 gram (volkoren)orzo

200-400 gram kikkererwten

3-4 eetlepels tahini

sap van 2 citroenen

2-4 handjes spinazie

dille (naar smaak)

peper (naar smaak)

zout (naar smaak)

Bereiding

01. Maak de bouillon en snipper de ui.

02. Snij de wortelen in kleine blokjes en pers de knoflook fijn. Was de spinazie.

03. Spoel de kikkererwten goed af onder de kraan en laat deze uitlekken.

04. Bak de uien en de wortelen in een klein laagje met water circa 5-7 minuten en voeg daarna de knoflook toe. Bak de knoflook kort mee.

05. Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook.

06. Voeg nu de orzo en kikkererwten toe. Kook deze circa 8-10 minuten mee. Zet het vuur uit zodra de orzo gaar is.

07. Roer de soep nog even door en voeg al roerend de tahini en beetje voor beetje het citroensap door. Proef tussendoor! Voeg niet alle citroensap in een keer toe.

08. Voeg de spinazie toe, deze wordt na enkele minuten zachter. Voeg dille, peper en zout naar smaak toe.

09. De soep wordt na loop van tijd steeds dikker, voeg dan wat meer water of bouillon toe.

orzo-kikkererwten-soep