Zoete aardappelsalade | Showit Blog

Zoete aardappelsalade

Vegan | Olievrij | Suikervrij | Sojavrij | Glutenvrij

Voor 2-4 personen – 25 minuten

Ingrediënten

salade

2 zoete aardappelen

2 eetlepels water

400 gram groene bladgroenten

1 avocado

40 gram hennepzaad (optioneel)

peper + zout (naar smaak)

dressing

4 eetlepels tahini (sesamzaad pasta)

sap van 1 limoen

4 – 6 eetlepels water

ahornsiroop (optioneel)

peper + zout (naar smaak)

Bereiding

01. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.⁣

02. Schil eventueel de zoete aardappelen en snijd in stukken.⁣

03. Leg de zoete aardappelen op de bakplaat en bestrooi met wat peper en zout. Bak de aardappelen in circa 15 – 20 minuten gaar (hoe kleiner de stukjes, hoe sneller gaar).

04. Maak ondertussen de dressing door de tahini, limoensap en het zout in een kom te mengen. Voeg eventueel wat ahornsiroop toe. Voeg beetje bij beetje water toe totdat er een stevige dressing is ontstaan.

05. Proef de dressing en voeg eventueel meer smaken toe. Limoen voor meer zuur, ahornsiroop voor wat zoet, of meer zout. Zet de dressing apart.

06. Snij de avocado in partjes of blokjes. Sprenkel wat limoensap of citroensap over de stukjes. Dit zorgt ervoor dat de avocado niet zo snel bruin wordt.

07. Serveer in een grote kom de groene bladgroenten met geroosterde zoete aardappel en avocado. Bestrooi eventueel met hennepzaad en de dressing.

De dressing kun je afgesloten in de koeling 5-7 dagen bewaren.

Wil je de salade als hoofdmaaltijd nuttigen? Kook er dan wat quinoa, spelt of een andere volkorengranen bij. En voeg een eiwitbron zoals peulvruchten (b.v. kikkererwten, cannellini bonen, zwarte bonen, kidneybonen) toe.

zoete-aardappel-salade