Gevulde flespompoen met parelcouscous | Showit Blog

Gevulde flespompoen met parelcouscous

Vegan | Zonder toegevoegde suikers

Voor 2 personen – 30 minuten

Ingrediënten

2 kleine flespompoenen⁣

een paar takjes verse tijm⁣

2 takjes bosui⁣

225 g parelcouscous⁣

1 bouillonblokje⁣

1 appel⁣

30 gram pecannoten of walnoten⁣

50 g cranberries⁣

Peper⁣

Zout⁣

Bereiding

Voor de flespompoen:

1. Verwarm de oven op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.⁣

2. Snij de pompoen in de lengte doormidden. Verwijder met een lepel de pitjes uit het onderste gedeelte van de flespompoen. Hol de pompoen eventueel nog wat verder uit als er meer vulling in moet.⁣

3. Leg de flespompoen met de gesneden kant naar boven op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout en verdeel er wat van de verse tijm over.⁣

4. Bak de pompoen gaar in circa 15-20 minuten.⁣

Voor de parelcouscous:

1. Bereid de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking samen met het bouillonblokje. ⁣

2. Giet de parelcouscous af.⁣

3. Snij de appel in fijne blokjes en de bosui in dunne ringen.⁣

4.Hak de noten grof.⁣

5. Bak de appels in een koekenpan in een beetje olijfolie goudbruin. ⁣

6. Voeg de noten, tijm en cranberries toe.⁣

7. Voeg de appels aan de parelcouscous toe en eventueel nog wat peper en zout.⁣

8. Strooi de bosui over de gevulde flespompoen.⁣

Tip! Serveer met boerenkool salade!

Eet smakelijk!