Boerenkool salade | Showit Blog

Boerenkool salade

Vegan

Voor 2 personen – 15 minuten

Ingrediënten

1 verse bos boerenkool⁣

12 spruiten⁣

50 gram gesneden amandelen⁣

50 gram Violife Parmesan of zongedroogde tomaten ⁣ (fijngesneden)⁣

25 gram tahini⁣

2 eetlepels witte wijnazijn⁣

2 theelepels witte miso⁣

2 theelepels ahornsiroop⁣

25 ml water⁣

Chilivlokken (naar smaak)⁣

Peper⁣

Zout⁣

Bereiding

1. Breek de bladeren van de steel en snij de dikke stelen van het blad af.⁣

2. Was de boerenkool grondig in ruim water.⁣

3. Snij de boerenkool fijn en bestrooi met zout. Masseer de boerenkool fijn totdat deze donkerder van kleur begint te worden.⁣

4. Snij de steeltjes van de spruiten en snijd de spruiten zo fijn mogelijk. Hiervoor kun je een mandoline of keukenmachine gebruiken.⁣

5. Meng de tahini, azijn, miso, ahornsiroop en chilivlokken. Voeg het water toe en mix tot een romige dressing. Blijft de dressing te dik voeg dan meer water toe.⁣

6. Rooster de amandelen goudbruin in een koekenpan en strooi over de boerenkoolsalade. ⁣

7. Mix de spruiten, boerenkool, amandelen, parmezaanse kaas en dressing. Schep goed om

Eet smakelijk!

P.s. deze boerenkool salade past heel goed bij de gevulde flespompoen met parelcouscous die we eerder al met je deelde!