Vegan | Zonder toegevoegde suikers
Voor 1 persoon – 15 minuten
Ingrediënten
Voor de salade:
75 gram sobanoedels
1-2 handjes gemengde sla
1 hand edamame boontjes
1 hand taugé
Een paar plakjes komkommer
1 kleine wortel
1 lente-ui
1 eetlepel sesamzaadjes
1 hand cashewnoten
Verse koriander naar smaak
Voor de pindasaus:
2 eetlepels pindakaas
Scheut amandelmelk
Voor meer pit kun je ook nog een klein beetje gember, sojasaus en/of chilivlokken toevoegen aan je pindasaus
Bereiding
1. Kook de sobanoedels gaar volgens de verpakking
2. Maak linten van de wortel met behulp van een dunschiller
3. Snijd de lente-ui in stukjes
4. Hak de koriander fijn
5. Doe 2 eetlepels pindakaas in een kommetje en voeg een flinke scheut amandelmelk toe. Roer met een lepel tot een romige pindasaus. Voeg desgewenst meer amandelmelk of pindakaas toe voor de juiste textuur.
6. Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de sesamzaadjes toe tot er een goudbruine kleur ontstaat
7. Leg de sla op een bord en voeg de sobanoedels en de groenten toe. Top af met de pindasaus, sesamzaadjes, cashewnoten en koriander
Eet smakelijk!