Chocolade dadelballetjes | Showit Blog

Chocolade dadelballetjes

Vegan | Glutenvrij | Olievrij | Sojavrij | Zonder toegevoegde suikers

Voor 12 tot 20 balletjes – 10 minuten

Ingrediënten

50 gram blanke hazelnoten

100 gram ontpitte dadels

3 eetlepels rauwe cacaopoeder

2 eetlepels kokosrasp

Je favoriete topping (optioneel)

Bereiding

1. Maal de hazelnoten in een blender of keukenmachine tot kleine stukjes

2. Snij de dadels in kleine stukjes

3. Voeg de dadels, het cacaopoeder en kokosrasp toe aan de hazelnoten en mix tot een egale massa

4. Zet ondertussen alvast een bord met je favoriete topping klaar op het aanrecht. Denk aan kokosrasp, noten, pitten of zaden.

5. Maak je handen vochtig met wat water, zodat het mengsel tijdens het draaien van balletjes niet aan je handen blijft plakken

6. Neem een klein beetje van het mengsel in je handen en rol tot kleine balletjes

7. Rol de chocolade dadelballetjes door je favoriete topping en druk goed aan

8. Bewaar de chocolade dadelballetjes in de koelkast