Olie- en suikervrije granola met een twist | Showit Blog

Olie- en suikervrije granola met een twist

Vegan | Glutenvrij | Olievrij | Sojavrij | Zonder toegevoegde suikers

Voor 1 bakplaat – 20 minuten

Ingrediënten

200 gram havermout

1 – 2 volle theelepels kaneel

Zest en sap van 1 sinaasappel (medium)

1 eetlepel suikervrije appelmoes

1 eetlepel notenpasta naar keuze

1 hand sesamzaad

1 hand pompoenpitten

1 hand zonnebloempitten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier

2. Doe de havermout en kaneel in een kom en meng goed door elkaar

3. Rasp de sinaasappel en voeg de zest toe aan de kom

4. Knijp boven de kom het sap uit de sinaasappel

5. Voeg tot slot de appelmoes, notenpasta, sesamzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten toe en roer alles goed door elkaar.

Je kunt er ook voor kiezen om het sesamzaad, de pompoenpitten en de zonnebloempitten pas later toe te voegen aan de granola (nadat deze uit de oven is).

6. Verdeel de granola over de bakplaat en zet gedurende 15 minuten in de oven. Blijf erbij staan en schep iedere 5 minuten de granola om.

Je kunt er ook voor kiezen de oven op 160 graden te zetten en de granola gedurende 20-25 minuten in de oven te zetten. Ook dan dien je deze iedere 5 minuten om te scheppen.

7. Laat de granola voordat je deze in een pot doet helemaal afkoelen. Voeg daarna eventueel nog andere toppings toe, zoals noten, zaden, pitten of gedroogd fruit.