Showit Blog

lees meer

Vegan | Olievrij | Suikervrij | Sojavrij | Glutenvrij Voor 2-4 personen – 45 minuten Vulling 400 gram linzen2 witte uien, fijngesneden3 teentjes knoflook, fijngesneden1 wortel, in kleine blokjes1 handje doperwten70 gram tomatenpuree½ theelepel gemalen venkelzaad½ theelepel gemalen karwijzaad¼ theelepel pimentpoeder½ theelepel nootmuskaat½ theelepel salie1-2 eetlepels groentebouillon1 eetlepel maïzenapeper + zout (naar smaak) Aardappelpuree 1 […]

Cottage pie met linzen

wfpb-vegan-cottage-pie-shepherds-pie

lees meer

Vegan | Olievrij | Suikervrij | Sojavrij | Glutenvrij Voor 2-4 personen – 25 minuten salade 2 zoete aardappelen 2 eetlepels water 400 gram groene bladgroenten 1 avocado 40 gram hennepzaad (optioneel) peper + zout (naar smaak) dressing 4 eetlepels tahini (sesamzaad pasta) sap van 1 limoen 4 – 6 eetlepels water ahornsiroop (optioneel) peper […]

Zoete aardappelsalade

zoete-aardappel-salade

lees meer

Vegan | Olievrij | Suikervrij | Sojavrij Voor 4 personen – 30 minuten ½ ui 1 wortel 2-3 tenen knoflook 1 liter groentebouillon 200 gram (volkoren)orzo 200-400 gram kikkererwten 3-4 eetlepels tahini sap van 2 citroenen 2-4 handjes spinazie dille (naar smaak) peper (naar smaak) zout (naar smaak) 01. Maak de bouillon en snipper de […]

Orzo kikkererwten soep

orzo-kikkererwten-soep

lees meer

Vegan | Olievrij | Suikervrij | Sojavrij Voor 2 personen – 30 minuten klein handje peterselie, fijngesneden 75 gram spinazie 6 stukjes zongedroogde tomaten, in reepjes 2 eetlepels plantaardige kwark  2 eetlepels amandelsnippers 1 witte ui, groot 2 teentjes knoflook 200 gram linzen 150 gram orzo 300 ml groentebouillon peper (naar smaak) zout (naar smaak) […]

Salade met orzo en saffraan

lees meer

Vegan | Olievrij | Suikervrij | Sojavrij Voor 4 personen – 50 minuten 600 gram paddenstoelen vers of gedroogd 400 ml groentebouillon  600 ml cider 2 uien, fijngesneden 400 gram tomatenblokjes  2 tenen knoflook 1 eetlepel komijnpoeder  1 eetlepel kaneel  1 eetlepel gemberpoeder  1 eetlepel gerookte paprikapoeder  ½ eetlepel nootmuskaat kleine hand koriander 400 gram […]

Paddenstoelen tajine

lees meer

Vegan | Olievrij | Suikervrij | Sojavrij Voor 2 personen – 30 minuten 1 bol knoflook olijfolie snufje zout 2 meergranen bollen 175 gram linzen 6 zongedroogde tomaten 2 eetlepels peterselie, vers 1 eetlepel citroensap peper (naar smaak) zout (naar smaak) Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd […]

Linzenmousse met knoflooktoast

lees meer

Vegan | Olievrij | Glutenvrij | Suikervrij | Sojavrij Voor 8 – 12 stuks – 15 minuten + 30 minuten 125 gram ontpitte (Medjoul)dadels of gewelde pruimen 125 gram ongezouten notenmix ½ theelepel zout 6 eetlepels cacaopoeder 4-6 eetlepels biologische ongezoete pindakaas ¼ theelepel kaneel 1 eetlepel chiazaad 2 theelepels lauwwarm water 1 ½ theelepel […]

Raw chocolade kokosbars

lees meer

Vegan | Olievrij | Suikervrij | Sojavrij Voor 2 personen – 15 minuten 2 ½ eetlepel witte wijnazijn  1 rode ui, in ringen gesneden 1 theelepel rozemarijn, fijngesneden 75 gram pijnboompitten ½ knoflookteen, gekneusd 1 rijpe avocado 4 sneden roggebrood peper (naar smaak) zout (naar smaak) Fruit de ui in een koekenpan met een beetje […]

Roggetoast met avocado

lees meer

Vegan | Olievrij | Glutenvrij | Suikervrij | Sojavrij Voor 4 personen – 45 minuten 600 gram koolrabi (wij gebruiken ook de bladeren) 400 gram zoete aardappelen 3 takjes tijm ½ theelepel oregano (gedroogd) ½ theelepel basilicum (gedroogd) 2 eetlepels bouillonpoeder 750-1000 ml water peper (naar smaak) zout (naar smaak) Verwarm een oven voor op […]

Koolrabi soep

lees meer

Vegan | Olievrij | Glutenvrij Voor 1 cake – 45 minuten 400 gram zwarte bonen 1/4 cup dadelsiroop 1/2 cup rauwe cacaopoeder 1 cup (100 gram) havermout 1 theelepel bakpoeder 1/2 theelepel bakingsoda 1 cup plantaardige melk Pistachenoten Verwarm de oven voor op 180 graden Bekleed een bakblik met bakpapier Doe alle ingrediënten in een […]

Zwarte bonen brownie